Ove namirnice smatrate ZDRAVIM, a one povećavaju RIZIK OD RAKA!
Autori istraživanja sa Sorbone u Parizu preporučuju da smanjimo rizik od kanerogenih ćelija tako što ćemo izbjegavati namirnice koje sadrže više od 15g šećera, 5g zasićenih masti i 1,5g soli n a 100g, a sve ove podatke možemo vidjeti na deklaraciji.
Poznato je da prerađena hrana najčešće povećava rizik od raka, ali nedavno istraživanje u Parizu, objavljeno u magazine Bristish Medical Journal, sastavilo je spisak namirnica, za koje većina ljudi misli da su zdrave, ali u njima ipak čuči rizik od oboljenja.
U studiji su obuhvaćeni režimi ishrane 105 hiljada ispitanika, od kojih je 32 odsto ljudi konzumiralo prerađene namirnice a zabilježen rizik od kancera kod 23 odsto ispitanika, piše zivim.hr.
Ovo su namirnice koje najviše povećavaju rizik od raka:
- gazirana pića
- čokolada
- bombone i slatkiši
- hljeb iz masovne proizvodnje
- margarin
- žitarice
- energetske pločice
- energetska pića
- mlijeko sa dodanim okusima
- gotova jela sa umakom
- sredstva za mršavljenje u prahu
- polugotove pite i kolači
- pileći medaljoni
- suhomesnati proizvodi
- supe iz kesice